Известие

Collapse
No announcement yet.

ми лампата на дюзата за инжекциона

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ми лампата на дюзата за инжекциона

може ли някой да ми каже на какво се дължи това присветване.Когато подам газ лампата угасва.

ALFA ROMEO 155 1.8 TS

виж си враэката на дебитомера

Comment

По скоро е температурен датчик
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

по скоро въри на сервиз тука нищо няма стане!
        тук само мозъци

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
          тук само мозъци
          У сервиза само дришльовци
          sigpic
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
            Ми при температурен датчик на 155 не свети лампата.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
              Първоначално публикувано от Bobo
              Ми при температурен датчик на 155 не свети лампата.
              ми са сетите вии ама .................

Comment

Е не зависи ли от коя година е кочината
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                  тук само мозъци
                  Най-добре ще е

п.с. Аз си мисля, че е ламбда
                  sigpic

Comment

ako tova moje da vi pomogne alfata e 96 god.
                    nai-interesnoto e 4e kato dam gaz gasne lampata.
                    a vuzmojno li e tova 4e raboti 50 min na mesto da okazva vlianie

Comment

Първоначално публикувано от valeri_takov
                      a vuzmojno li e tova 4e raboti 50 min na mesto da okazva vlianie
                      Не.
                      Аз също си мисля за ламбда ама така нищо няма да стане най добре е наистина да отидеш на диагностика.

Comment

подобни ситуации има и при мен
                        ако карам дълго време поинерция, лампата светва, после като подам газ и по някое време изгасва, а ако искам д аускоря процеса на изгасване, спирам колата, припалвам я наново и ето лампата не свети

ламбдата съм я сменил преди половин година

иначе чат пат сутрин като тръгна, оборотите ми на празен ход вхръкват на 2000 и дюзата светва и колата не въри ок, после се оправя.

писнало ми е вече и карам така.
                        аз няма само на диагностика да ходя, ебати колата.
                        ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155

п.с. Аз си мисля, чее ламбда
                          от ламбда не свети чека ...
                          аз мойта съм я откачвал на тотал, и колата се прави на луда...
                          и от термодатчик не свети лампа, и от дебитомер - освен ако не е откачен на тотал - също

когато ми откриха че моя дебитомер е заминал, аз имах 3 "present" errors в ЕКУ-то, които твърдяха че са прескочили лимитите на самонагаждане към неверни данни от датчиците, и въпреки това лампата НЕ СВЕТЕШЕ

за сметка на това при загуба на връзка с вентилаторите и кво ли не, лампата свети - което може да е от бушон дори
                          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Докато търсех нещо съвсем друго, попаднах на долната информация в AlfaOwner.com - мисля, че доста точно описва проблема и една възможна причина за него:
                            (ако има нужда, мога да преведа пасажа)

Are you getting the injection trouble light? If yes, I'd guess it happens at low speed/light throttle and you can make it go out by hitting the gas...
                            The infamous fuse is the one that feeds power to the lambda internal heater. You should find it along with it's relay in the middle of the bulkhead under the bonnet. There is a group of 3 relays & fuses. Main ECU power, fuel pump power and lambda power. Try the middle one. Also check the relay is good and also check the wiring to the lambda itself. As these get changed a fair bit (often without good cause - ask me how I know....) and after-market ones without the right connectors are often used, you sometimes see less than ideal wiring methods employed

Basically, the symptoms you describe can be down to the lambda working fine, but not getting any heater current. This means it doesn't get hot enough to read until you have your foot in it a bit. Also makes passing the MOT and interesting exercise...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Като се е заговорило за лампата на инжекциона, искам да попитам следното:
                              при завъртане на ключа в положение "контакт", лампичките за акумулатора, маслото и за ABS светват, като последния след секунда изгасва. Трябва ли същото да се случва и с лапата за инжекциона?! Питам, защото един колега ми каза, че нормалното е в първите мигове тя да светне и след check'a да изгасне (по подобие на ABS'a).

Моля, осветлете ме!
                              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                              X