If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ako tova moje da vi pomogne alfata e 96 god.
nai-interesnoto e 4e kato dam gaz gasne lampata.
a vuzmojno li e tova 4e raboti 50 min na mesto da okazva vlianie
подобни ситуации има и при мен
ако карам дълго време поинерция, лампата светва, после като подам газ и по някое време изгасва, а ако искам д аускоря процеса на изгасване, спирам колата, припалвам я наново и ето лампата не свети
ламбдата съм я сменил преди половин година
иначе чат пат сутрин като тръгна, оборотите ми на празен ход вхръкват на 2000 и дюзата светва и колата не въри ок, после се оправя.
писнало ми е вече и карам така.
аз няма само на диагностика да ходя, ебати колата.
‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части
от ламбда не свети чека ...
аз мойта съм я откачвал на тотал, и колата се прави на луда...
и от термодатчик не свети лампа, и от дебитомер - освен ако не е откачен на тотал - също
когато ми откриха че моя дебитомер е заминал, аз имах 3 "present" errors в ЕКУ-то, които твърдяха че са прескочили лимитите на самонагаждане към неверни данни от датчиците, и въпреки това лампата НЕ СВЕТЕШЕ
за сметка на това при загуба на връзка с вентилаторите и кво ли не, лампата свети - което може да е от бушон дори
Докато търсех нещо съвсем друго, попаднах на долната информация в AlfaOwner.com - мисля, че доста точно описва проблема и една възможна причина за него: (ако има нужда, мога да преведа пасажа)
Are you getting the injection trouble light? If yes, I'd guess it happens at low speed/light throttle and you can make it go out by hitting the gas...
The infamous fuse is the one that feeds power to the lambda internal heater. You should find it along with it's relay in the middle of the bulkhead under the bonnet. There is a group of 3 relays & fuses. Main ECU power, fuel pump power and lambda power. Try the middle one. Also check the relay is good and also check the wiring to the lambda itself. As these get changed a fair bit (often without good cause - ask me how I know....) and after-market ones without the right connectors are often used, you sometimes see less than ideal wiring methods employed
Basically, the symptoms you describe can be down to the lambda working fine, but not getting any heater current. This means it doesn't get hot enough to read until you have your foot in it a bit. Also makes passing the MOT and interesting exercise...
Като се е заговорило за лампата на инжекциона, искам да попитам следното:
при завъртане на ключа в положение "контакт", лампичките за акумулатора, маслото и за ABS светват, като последния след секунда изгасва. Трябва ли същото да се случва и с лапата за инжекциона?! Питам, защото един колега ми каза, че нормалното е в първите мигове тя да светне и след check'a да изгасне (по подобие на ABS'a).
Моля, осветлете ме!
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433 Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment